Om

Joel Mandell heter jag och bor med min fru Anna på den lilla orten Emmaboda i Småland. En glad och levnadspositiv grabb som gillar höga moralnormer och försöker leva efter dem. Det leder till att jag blir en bättre medborgare och medmänniska.

Det här är en blogg vid sidan av min sajt joelmandell.se (frilansar som webbutvecklare, lamp, js, polymer m.m. Jag är en digital rörmokare som fogar ihop olika tekniker).

Om mig finns det mycket att berätta om. Jag tror alla individer har nog med material för att kunna skriva en innehållsrik och lärdomsfull biografi. Men det blir endast lite kortfattad historia om mina intressen här nedanför.

Har hållit på med webbutveckling och programmering i ca 13 år. Sedan barnsben så har det alltid varit utav stort intresse. Mina föräldrar köpte första datorn 1996. Sen dess har jag gått från HTML och vägen upp mot Basic, Visual Basic, C++, PHP, Python, Java och C# och ActionScript. Ja, jag har funnit att har man grundläggande kunskap inom några programmerings samt skript-språk så kan man ”hanka” sig fram och programmera i nästan alla språk.

Att utnyttja öppen källkod för olika ändamål är tidsbesparande, lätt och innebär en frihet att själv forma produkten som du vill ha den.

Därför har jag bl.a. använt wordpress som bloggverktyg!

Operativsystem har fångat mitt intresse, jag har hunnit prova på en hel del genom åren.
FreeBSD, GNU/Linux, BeOS, MenuetOS, Syllable, SkyOS, KolibriOS. Många fler finns säkerligen men jag kommer inte ihåg alla vid namn. Alla har de något speciellt, en sorts nydanande teknik eller ett speciellt tillvägagångssätt som tilltalar mig.

Det som gjort bestående intryck på mig för att möta vardagliga uppgifter som krävs i ett samhälle där Windows för det mesta används är: Gnu/Linux. Ett fritt och öppet operativsystem innehållandes kärnan Linux och programvara från GNU för den nödvändiga funktionaliteten. Jag tror jag aldrig kommer att lämna Linux, det kommer alltid finnas med på något hörn.

Jag är mycket intresserad av Bibeln och att studera den och praktisera lärdomarna från den i mitt liv. Det är en mycket bra bok som passar oavsett om du är svensk, kines, inuit eller arab – den passar alla. Jag brukar säga åt dem som kanske inte är så religiöst lagda att om man bortser från den religiösa biten så finns det mycket som de säkert kommer tycka är av praktisk nytta.

Är även intresserad av trafiksäkerhet och att ständigt förbättra mitt bilkörande, så att jag blir en bra medtrafikant och minskar risken för olyckor på våra vägar.