NetworkManager visar inte trådlösa nätverksanslutningar

Svaret på problemet som rubriken visar kan ha många symptom. Men det jag tänkte rikta uppmärksamheten på är lösningen på ett problem som jag inte hittat på något forum på Internet. Det är något som jag inte har förstått i kanske 3 månader redan.

Men så helt plötsligt en dag efter en uppdatering så visade den inte längre någon trådlös anslutning. Det som jag inte förstod var att iwlist wlan0 visade att den hittade alla trådlösa anslutningar, vilket fick mig att förstå att problemet rörde NetworkManager men inte vad som orsakade problemet mer än att det uppstod efter en uppgradering. Svaret verkar kanske självklart: ”Men nedgradera då!”.

Jo kanske hade det funkat att göra så steg för steg, metodiskt . Nu gjorde jag inte det. Utan tänkte att det är inga så stora problem, jag tar och kopplar min mobil och använder den som kontakt mot det trådlösa. Vilket jag har gjort ända fram tills förra veckan, då jag tillslut tröttnade på det. Och angående nedgradering, ni kan ju tänka er att redan efter 3 månader så har det skett ett par uppgraderingar av NetworkManager redan så det var
svårt att lista ut vilken verision som man skulle nedgradera till.

Så hur kom det sig nu att det inte visades? Jag startade datorn en morgon, och tittade på det som visades på skärmen under uppstart. Där såg jag
texten ”e4rat preload”. ”Jamen visst! Det är säkert ett par prelänkade libraries som strulat till att”. Lat som man är av naturen så orkade jag
inte att köra om preload (det innebär en reboot – ush vad jobbigt).
Så jag avinstallerade det – och presto – nu visade NetworkManager trådlösa anslutningar!

Anledningen till att jag avinstallerade var att jag tyckte mig var den snabbaste lösningen vid tillfället för att se om det verkligen var orsaken till problemet. Det funkar troligen fortfarande bara man ser till att köra
en uppdatering av e4-collect. Men efter avinstallering och reboot så laddade systemd ändå mitt system så snabbt så jag brydde mig inte om att installera e4rat igen.

Hoppas kanske att någon mer skall få nytta av detta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *