Min första metroapp i Windows 8

Windows 8 Visual Studio 11 Beta Metroapp rssSå igår kväll satt jag och försökte klura på att göra en egen Metroapp med Visual Studio 11 Betan. Det är efter en guide som finns på msdn-nätverket. Jag gick efter C++ exemplet eftersom jag är väldigt sugen på att lära mig Windowsprogrammering med det då jag jobbat med C# innan. Jag stötte på en hel del problem med att göra databindning mot xaml-filen som utgör metrogränssnittet. Till slut beslöt jag mig för att göra en liten annan approuch. Jag tog och skapade dynamisk kod istället för att använda mig av xaml-dynamiska element och koppla dom. Så jag har en ListView definerad i Xaml-filen och i koden så har jag ett TextBlock-objekt som jag lägger till i ListView för varje nyhetsrubrik:

 for(int i = 0; i < (int)feedItems->Size; i++)
 {         
     auto item = feedItems->GetAt(i);
     FeedItem^ feedItem = ref new FeedItem();

     TextBlock^ title = ref new TextBlock();
     title->Text = item->Title->Text;
     TextBlock^ sum = ref new TextBlock();

     if (feed->SourceFormat == SyndicationFormat::Atom10)
     {
         sum->Text = item->Content->Text;
     }
     else if (feed->SourceFormat == SyndicationFormat::Rss20)
     {
         sum->Text = item->Summary->Text;
     }
     blog_Texts->Append(sum->Text);
     ItemListView->Items->Append(title); //Lägger till ListView
 }

Nu skall jag utveckla den lite mera så att hela nyheten visas i högra fältet.
Andra problem jag hade var själva exempel filen DateConverter.h som skulle användas och defineras som en Page.Resource i Xaml-filen men jag fick aldrig det att funka för den klaga på att rätt namnutrymme inte användes. Om någon vänlig själv känner till detta och har en lösning så kommentera!! Vore så mycket tacksam :=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *